De meest voorkomende ongelukken in en om huis

Een ongeluk zit in een klein hoekje en de meeste ongelukken gebeuren thuis zijn veelgehoorde spreuken. En dat klopt helemaal, elk jaar zien artsen 1,2 miljoen Nederlanders voor ongelukken in en om huis. Gelukkig zijn we als Nederlanders zeer goed verzekerd, huisartsbezoeken en ziekenhuisbezoeken vallen onder het verplichte basispakket. Daarnaast gaan bezoeken aan de huisarts niet ten koste van het eigen risico. Besparen op je zorgverzekering? Bekijk eens de goedkoopste zorgverzekeringen op goedkoopstezorgverzekering.nl.

Jaarlijks overlijden er 2400 Nederlanders door een ongeluk ‘in de privésfeer’. Het grootste deel van deze overlijdensgevallen is toe te schrijven aan vallen. Overigens behoren ongelukken in openbare gebouwen (denk de bibliotheek) en op straat ook tot ongelukken in de privésfeer.

Daarnaast vormt je badkamer of keuken zelf een opknapbeurt geven een groot risico. Artsen behandelen elk jaar zo’n 130.000 doe-het-zelf-ongelukken. Geschat wordt dat de behandeling van deze ongelukken en afwezigheid van werk de maatschappij een slordige 170 miljoen euro kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *